Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Midnight Mover

21:00 23:59

Now on air

Midnight Mover

21:00 23:59

Background

Concerto op PinguinRadio

Geschreven door Op 18 april 2014

Pinguin Radio No BullshitMuziektips bij Concerto ontdekken kan sinds juli 2013 ook via Concerto Radio. Dit radioprogramma voor de ware muziekliefhebber hoort uiteraard thuis op PinguinRadio, het radiostation waar ze niet aan ‘bullshit’, maar louter aan ‘great music’ doen. Vanaf 18 april 2014 is Concerto Radio daarom elke vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren op pinguinradio.com. Gemist of naluisteren? Check de website van Concerto of blijf op Music Minded.

De playlist van Concerto Radio wordt rechtstreeks samengesteld op de werkvloer van de bekende muziekspeciaalzaak uit de Utrechtsestraat in Amsterdam. Winkelmanager Anton Speijers verzamelt wekelijks alle mooie ontdekkingen van het personeel van alle afdelingen, van pop tot dance, wereld, jazz tot zelfs de leukste nieuwe binnenkomers op vinyl en tweedehands. Ook hoor je wekelijks opnames van de beste optredens op het podium van Concerto Koffie.

Met presentator Ruben Eg, bekend van zijn schrijfwerk voor de dagbladen Metro en Spits plus het muziekblad Mania, wordt Concerto Radio in de studio boven de winkel opgenomen. Leden van de nieuwsbrief en vrienden van de Facebookpagina van Concerto kunnen elke nieuwe uitzending steeds on-demand luisteren via Mixcloud. Wie de hele week trouw inschakelt op PinguinRadio hoort de uitzending nu elke vrijdagavond automatisch langskomen.

Concerto 201210Concerto (op zijn Amsterdams uitgesproken als Conserto: geen Italiaans klinkende aanstellerij) is sinds de oprichting in 1955 een begrip. In de vijf naast elkaar gelegen winkels in de Utrechtsestraat in Amsterdam vinden talloze muziekliefhebbers er zeven dagen per week hun weg naar de meest fantastische ontdekkingen in alle denkbare genres. op cd, elpee en dvd. Van pop tot klassiek, en van nieuw tot tweedehands.

Bij Concerto vind je tegenwoordig ook draaitafels, hoofdtelefoons, boeken en strips. In Concerto Koffie wordt de hele dag de beste koffie geschonken en treden regelmatig de leukste muzikanten op, gratis en voor niks. Deze ‘instores’ zijn via concerto.nl terug te kijken. Via deze website kun je ook 24 uur per dag muziek online bestellen en thuisbezorgd krijgen.

PinguinRadio is de opvolger van KinkFM. De internetzender begon in oktober 2011 en draait de beste alternatieve popmuziek van toen en nu kriskras door elkaar heen. Na de nonstop muziek overdag, kun je in de avonduren op PinguinRadio luisteren naar programma’s zoals Aardschok, Zero Gravity, 2 Minuten Show en Frisse Wind. Wekelijks heeft PinguinRadio een speciale ‘Stationschef’, wiens 25 favoriete plaatjes een prominente plek in de playlist krijgen.

Gelabeld als