Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Now on air

Background

Over Music Minded

Music Minded is een online muziekradiotijdschrift. Bij ons kun je 24/7 luisteren naar de beste indie, rock, soul, folk en americana, van klassiekers uit de popmuziek tot de grootste ontdekkingen van het moment. In de Mijlplaat zetten we een niet te missen plaat in de schijnwerpers. Elk uur praten we je snel bij met de headlines van het nieuws. Op de website van Music Minded praten we je regelmatig bij over nieuwe albums en artiesten.

 

Music Minded begon als Nederlands muziektijdschrift in print. Het blad was van december 1997 tot en met december 2005 gratis te verkrijgen bij de betere popspeciaalzaken in Nederland en Vlaanderen. Het verscheen in een opvallend A3-formaat, in fullcolor.

Van de printuitgave van Music Minded verschenen in totaal 59 edities. Na nummer 59 ging Music Minded als online magazine verder. Music Minded was enkele jaren ook dagelijks op het voormalige i-mode van KPN en Base (Vlaanderen) verkrijgbaar.

MM55-pagina01

In november 1996 verscheen het nulnummer van de printuitgave van Music Minded, toen nog onder de naam Music Monthly. Het idee? Gewoon goede muziek breed onder de aandacht brengen. Peter Koks, Erwin Kroon en Ruben Eg roeiden samen met een grote groep muziekliefhebbers eigenwijs in tegen de toen heersende institutenstroom in het muzieklandschap.

De eerste jaargangen telde Music Minded elke editie 32 pagina’s. Het blad had lang een oplage van 50.000 exemplaren. Door de steeds toenemende problematiek in de cd-industrie en de hierdoor dalende advertentiebudgetten voor nieuw muziektalent, ging Music Minded uiteindelijk naar 24 pagina’s en daalde de oplage naar 35.000 exemplaren.

Download onze app: