Music Minded

  Over Music Minded

  Music Minded is een online muziekradiotijdschrift. Bij ons kun je 24/7 luisteren naar de beste indie, rock, soul, folk en americana, van klassiekers uit de popmuziek tot de grootste ontdekkingen van het moment. In de Mijlplaat zetten we een niet te missen plaat in de schijnwerpers. Zes keer per dag praten we je bij met de headlines van het nieuws. Ook proberen we op de website van Music Minded regelmatig nieuwe albums en strips te bespreken.

  Music Minded begon als Nederlands muziektijdschrift in print. Het blad was van december 1997 tot en met december 2005 gratis te verkrijgen bij de betere popspeciaalzaken in Nederland en Vlaanderen. Het verscheen in een opvallend A3-formaat, in fullcolor.

  Van de printuitgave van Music Minded verschenen in totaal 59 edities. Na nummer 59 ging Music Minded als online magazine verder. Music Minded was enkele jaren ook dagelijks op het voormalige i-mode van KPN en Base (Vlaanderen) verkrijgbaar.

  MM55-pagina01

  In november 1996 verscheen het nulnummer van de printuitgave van Music Minded, toen nog onder de naam Music Monthly. Het idee? Gewoon goede muziek breed onder de aandacht brengen. Peter Koks, Erwin Kroon en Ruben Eg roeiden samen met een grote groep muziekliefhebbers eigenwijs in tegen de toen heersende institutenstroom in het muzieklandschap.

  De eerste jaargangen telde Music Minded elke editie 32 pagina’s. Het blad had lang een oplage van 50.000 exemplaren. Door de steeds toenemende problematiek in de cd-industrie en de hierdoor dalende advertentiebudgetten voor nieuw muziektalent, ging Music Minded uiteindelijk naar 24 pagina’s en daalde de oplage naar 35.000 exemplaren.

   

  Music Minded is ook te beluisteren via deze players: