Over Music Minded

MM55-pagina01Music Minded is een Nederlands muziektijdschrift. Het blad was als printuitgave van december 1997 tot en met december 2005 gratis te verkrijgen bij de betere popspeciaalzaken in Nederland en Vlaanderen.

Inmiddels is Music Minded een online muziekradiotijdschrift. Op musicminded.nl kun je frequent naar nieuwe uitzendingen luisteren. Net als in de printeditie blikken we hierin terug op klassiekers uit de popmuziek en hoor je de grootste ontdekkingen van het moment. In de Mijlplaat zetten we steeds een niet te missen plaat in de schijnwerpers. Ook proberen we op de website van Music Minded regelmatig nieuwe albums en strips te bespreken.

In totaal verschenen van de printuitgave van Music Minded 59 edities. Na de laatste uitgave van deze printuitgave, nummer 59, ging Music Minded als online magazine verder. Music Minded was enkele jaren ook dagelijks op het voormalige i-mode van KPN en Base (Vlaanderen) verkrijgbaar.

In november 1996 verscheen het nulnummer van de printuitgave van Music Minded, toen nog onder de naam Music Monthly. Peter Koks, Erwin Kroon en Ruben Eg roeiden met hun idee eigenwijs in tegen de toen heersende institutenstroom in het muzieklandschap. Samen met een grote groep muziekliefhebbers gingen zij een jaar later met de eerste editie van start. Music Minded verscheen in een opvallend A3-formaat in fullcolor.

De eerste jaargangen telde Music Minded elke editie 32 pagina’s. Het blad had lang een oplage van 50.000 exemplaren. Door de steeds toenemende problematiek in de cd-industrie en de hierdoor dalende advertentiebudgetten voor nieuw muziektalent, ging Music Minded uiteindelijk naar 24 pagina’s en daalde de oplage naar 35.000 exemplaren.